Remedii naturiste pentru raceala si gripa


Acum fiind sezonul cand racelile si gripa te tin la pat, natura ne ofera cele mai banale remedii. 
1. Echinaceea - este un supliment din plante care stimuleaza sistemul imunitar si astfel poate lupta impotriva infectiilor. Tratamentul se incepe in momentul cand apar primele simptome de raceala si continua pana la 10 zile. Eu personal mai am obiceiul sa consum, din cand in cand, ceai cu echinaceea pentru sistemul imunitar.
2. Supa de pui - este un remediu natural din batrani care ajuta la ameliorarea simptomelor. Consumata calda trateaza congestia nazala, iar lichidul ajuta la hidratarea organismului. Supa de pui reduce inflamatiile din organism.
3. Ceaiul fierbinte - ofera beneficii asemanatoare supui de pui. Elimina congestia nazala, protejeaza gatul inflamat si hidrateaza organismul. Ceaiul negru si verde au cantitati mari antioxodanti care stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva gripelor si racelilor. Mai sunt foarte cunoscute ca benefice: ceaiul de menta, soc si cimbrisor sau de ce nu si ceaiul de zahar ars care este foarte benefic pentru tratarea tusei.

4. Ghimbirul - este un remediu cu care se combate tusea seaca si este foarte eficient in sezonul rece.

5. Usturoiul - este un antimicrobian foarte eficient. Eu il consider ca un antibiotic naturist si in familie este foarte consumat cand suntem raciti.

6. Mierea cu lamaie sau ambele separat - sunt ideale de folosit in ceai. Se cunosc proprietatile benefice pe care le au ambele.


Sursa: Click pentru femei

Comentarii

Postări populare