Intrebari frecvente despre folosirea cremelor



De ce folosim cremă de zi și cremă de noapte?

Crema de zi ne protejează de factorii externi ( frig, uscăciune), conține antioxidanți care luptă cu radicalii liberi rezultați în urma poluării și filtre care blochează radiațiile ultraviolete emise de soare. Are concentrații ale substanțelor active adaptate expunerii la soare. Texturile sunt special concepute pentru a fi absorbite ușor și a păstra machiajul intact. De multe ori, conțin pigmenți de strălucire. Cremele de noapte au texturi dense capabile să facă o regenerare mult mai intensă, mai activă a pielii. Au substanțe active care luptă intens cu ridurile. Fiecare dintre cele două tipuri de creme își are rolul ei de sine stătător în protecția și refacerea tegumentului. O cremă de noapte nu poate fi folosită ziua. În schimb, la nevoie, crema de zi poate fi folosită noaptea, deși nu asigură un maximum de îngrijire de care are nevoie pielea pentru procesul de refacere.

De la ce vârstă trebuie să încep să folosesc crema anti-rid?

Pentru un ten cu aspect tânăr secretul este prevenția și nu intervenția când ridurile au apărut. Este dificil să reparăm ceva deja produs, dar este mult mai ușor să prevenim apariția lui. De aceea crema antirid nu are vârstă. În plus, cele mai la îndemână arme antirid sunt hidratarea și fotoprotecția, iar pentru ele este interzis să avem limită de vârstă. De foarte mici trebuie să învățăm că fără ele nu putem avea un ten frumos, tânăr și, mai ales, sănătos. 

Multe din ingredientele active antirid sunt folosite pentru tratarea altor probleme ale pielii cum ar fi acneea sau pătarea. Le regăsim în concentrații diferite în cremele antirid. Cred că este lesne de înțeles că nu putem recomanda un moment din viață de debut al tratamentului antirid. Dacă vorbim strict de cremele anti-aging (excluzând fotoprotecția și hidratarea) bine ar fi să le respectați pe cele recomandate unui anumit segment de vârstă. Pentru tenul tânăr au fost concepute texturi lejere și concentrații de substanțe active adaptate. O cremă pentru 45+ poate fi prea grasă sau prea agresivă pentru tenul tânăr, determinând descumare, usturime. Dacă vă înțelegeți cu ea, nu-i nicio problemă. Trebuie desființat conceptul de “obișnuire a tenului” cu un anumit produs. Pielea nu se învață cu o anumită concrentrație și nu mai reacționează.
Ioana Simian, medic dermatolog si specialist Avon




Comentarii

Postări populare