4 greseli in make-up care trebuie evitate in ziua nuntii



La nuntile la care am participat pe parcursul anilor am observat multe greseli care se fac la machiaj, inclusiv de persoane specializate pentru a face machiaje.
Azi, intamplator am dat peste acest articol si am extras din el ce mi s-a parut mie personal foarte important la un machiaj.
Aceste sfaturi sunt valabile pentru toate doamnele si domnisoarele, nu numai pentru mirese.

Fiecare femeie visează la ziua nunţii în cele mai mici detalii.
Este esenţial să te simţi bine în această zi. Majoritatea femeilor tind spre perfecţiune ghidându-se după idealuri glamour, cu toate că partenerul de viaţă nu le-a ales după acest criteriu, ci pentru ceea ce sunt.
Katiuşa Popovici, make-up artist,  explică importanţa machiajului în sublinierea trăsăturilor fiecărei persoane şi efectul acestuia în cazul machiajului de mireasă.

1. Nu încerca să fii ”Super-Mireasă”

Unul din cele mai importante sfaturi pe care Katiuşa le oferă clientelor este acela ca în ziua nunţii să nu uite că femeia din ea trece într-o altă etapă a vieţii alături de alesul ei şi că nunta nu înseamnă doar flori, rochie, mărturii şi lampioane.
Este foarte important să aibă un machiaj de calitate care să sublinieze trăsăturile feminine şi să nu transforme mireasa într-o păpuşă de vitrină.

„Face parte din munca mea faptul de a nu strica ceea ce Dumnezeu a lăsat." 

De asemenea, chiar dacă este în vogă un anumit tip de machiaj aşa cum mireasa în devenire a văzut şi i-a plăcut într-o revistă, aceasta trebuie să ia în calcul dacă i se potriveşte personalităţii ei sau nu.

2. Programează şedinţa de make-up când afară este încă lumină naturală 

O lumină naturală, caldă, încadrează mult mai bine trăsăturile evidenţiate prin machiaj faţă de lumină artificială, care în plus face să lucească acea zonă T, deloc estetică, în care sebumul iese la suprafaţă sub efectul căldurii.

3. Extra dark Smokey-eyes

Katiuşa Popovici nu recomandă aplicarea unor nuanţe închise la ochi care întunecă privirea. Chiar dacă viitoarea mireasă obişnuieşte să îşi machieze dramatic ochii, evenimentul nunţii este ceva cu totul deosebit, strălucitor şi plin de lumină.

4. Graba strică treaba

O şedinţă de machiaj profesională durează în medie aproximativ 60-90 de minute, de aceea make-up artistul Katiuşa Popovici recomandă alocarea unei perioade suficiente de timp pentru un machiaj care să te facă să te simţi specială în ziua nunţii.



În concluzie, machiajul din ziua nunţii trebuie să te reprezinte şi să nu denatureze imaginea cu care invitaţii sunt obişnuiţi.

Sursa: www.libertatea.ro

Comentarii

Postări populare