Cum ingrijiti tenul cu probleme?


Gama Clearskin

In mod natural acneea este o afectiune des intalnita si specifica adolescentilor. Se manifesta insa tot mai des si in randul adultilor. Cercetatorii americani au observat o crestere semnificativa de acnee intalnita la femeile peste 25 ani, dar si la cele cu varsta cuprinsa intre 40-50 ani. Aceasta afectiune este intalnita si la femeile din Romania.
Aparitia acneei poate fi cauzata de mai multi afactori. Unul dintre ei ar fi un nivel mai mare  de hormoni andogeni (hormoni masculini ce se secreta si la femei). Explicatia este ca la femei , pe masura ce inainteaza in varsta , cresterea nivelului hormonilor andogeni determina o activitate in exces a glandelor sebacee, iar sebumul in eces favorizeaza aparitia leziunilor acneice.
La femeile adulte  acneea este favorizata si de folosirea zilnica a produselor de camuflaj (fond de ten, pudra).  Ele contin lanolina, vaselina si uleiuri vegetale care stimuleaza secretia de sebum. Pielea trebuie lasata sa respire din cand in cand. Un alt factor favorizant este stresul care perturba echilibrul hormonal.
Pe produsele cosmetice destinate ingrijitii tenului acneic trebuie sa se gaseasca inscriptionate cuvintele " non-comodogenic", "oil-free" sau "hipoalergen". Produsele astfel concepute au rolul de a diminua secretia seboreica, prevenind astfel aparitia cosurilor.

Iata cateva produse care te ajuta la combaterea acneei:
1. Dischete astringente cod 45179
2. Lotiune de zi matefianta cod 45195
3. Masca exfolianta cu acid salicilic cod 34769
4. Tratament intensiv impotriva cosurilor cod 22764
5. Gel de curatae cremos cu 2% acid salicilic cod 28720
6. Baton pentru tratarea petelor si cosurilor cod 46409.

Alte tratamente mai pot fi folosirea unor ingrediente naturale cum ar ficoaja de portocala, de lamaie, usturoiul, castravetele sau sucul de coriandru si de menta.


Articol de Susana Mira

Comentarii

Postări populare